Hoe weet je wanneer iemand je flirt?

Hoe weet je wanneer iemand je flirt?

Bij het woord flirten denk je onmiddelijk aan allerlei ‘pick-up’ zinnetjes. Je denkt misschien wel dat je de woorden moet kunnen gebruiken om een goede flirter te zijn. Echter is flirten meer dan allerlei openingszinnetjes. Het heeft juist meer te maken met je lichaamstaal. Meeste van de openingszinnetjes zijn al bekend en hebben geen effect meer. Met een connectie tussen elkaar is een simpele groet al meer dan genoeg. Voor de rest doet je lichaamstaal al het werk.

Natuurlijk ga je niet direct voor de eerste beste persoon die je ziet. Er moet iets speciaals zijn dat jou naar die persoon toetrekt. Het beste wat je kan doen op zo een moment is oogcontact maken met die ene speciale persoon. Het is niet alleen leuk, maar ook een uitdagende manier om te weten als die persoon je leuk vindt. Als je langzame, aanhoudende blik terug krijgt zit het in de meeste gevallen wel goed. Dit is dus positief. Ook tijdens gesprekken kunnen je ogen flirtsignalen afgeven. Wanneer vrouwen iemand leuk vinden knipperen ze vaker met hun ogen. Mannen daarentegen maken hun ogen wat wijder en trekken de wenkbrauwen op. Bij beiden worden de pupillen groter als ze met iemand praten die zij aantrekkelijk vinden. Dit wordt vaak genoeg niet opgemerkt. Tijdens het flirten zijn de ogen meer beweeglijk. Probeer dus op de ogen te letten. Ook niet tevee anders wordt het erg ongemakkelijk voor de date.

Gaat het gesprek de goede kant op, dan ga je naar de volgende stap, wat is: aanrakingen. Niet persee elkaar, maar meer jezelf. Vrouwen bijvoorbeeld raken met de vingers hun heupen of gezicht aan. Misschien houden ze vast aan wat haar draadjes of friemelen ermee. Dit geeft aan dat ze aangeraakt wilt worden. Mannen proberen dan de vrouw aan te raken, natuurlijk op niet-seksuele gebieden. Dit kan zijn op de zij, schouder of elleboog. Op deze manier laat de man zien dat hij klaar  is voor lichamelijk contact. Vermijd het om direct door een handen of knieen te gaan. Dit doe je pas wanneer het geflirt al een stap verder is. Meestal eindigt zo een date dan in bed en ook niet meer dan dat. Wil je wat meer, ga dan vaker op een date en houdt elkaars handen vast. Beetjes bij beetjes doe je het dan.

Let je op al de hierboven genoemde kenmerken, dan weet je direct of er geflirt wordt met je. Enkele andere tips zouden kunnen zijn:

  • Let op de vragen die hij je stelt. Hij zal je weleens een vraag kunnen stellen waarvoor hij geen relevante antwoord nodig heeft.
  • Hij kan op je afkomen met allerlei adviezen om zo meer jou interesse te wekken.
  • Hij probeert nu al je oplossingen te zoeken voor jouw problemen om jou te laten zien dat hij er voor je zal zijn.
  • Hij stuurtt je korte appjes puur alleen voor je aandacht. Hij doet het niet, omdat je in zijn gedachte was. Integendeel, hij vind je heel erg aantrekkelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *