Is het verleden in Heilo belangrijker dan het heden?

Is het verleden in Heilo belangrijker dan het heden?

Ik kijk altijd vooruit. Al is het een depressieve dag, ik kijk dan uit naar de volgende dag opdat het beter kan zijn. Ik kijk niet terug, tenzij ik terug kijk naar een moment waarbij ik iets had geleerd van mijn fouten. Dit, om te voorkomen dat ik niet weer eens die fout maakt. Als ik mij in het heden goed voelt, kan ik ook vergeten hoe slecht ik mij voelde in het verleden. Het kan me niet schelen wat ik heb gedaan in het verleden. Het heden is wat telt. Ik kijk af en toe wel eens terug naar die rotte tijden, maar dan ben ik weer dankbaar dat het voorbij is. Ik hecht zelfs niet eens zoveel waarde aan de leuke momenten van mijn verleden. Net zoals een elke ander, krijg ik geen plezierig gevoel bij het terugkijken van mijn vakantie foto’s. Ik voel mij dan juist in een dip, omdat ik het dan niet leuk vindt dat die tijd al voorbij is. Ik heb het mijzelf dus aangeleerd om zoveel mogelijk dat al is gebeurd te vergeten. Dat heeft ook niets te maken met geheugen problemen of iets dergelijks. Ik hou mij meer bezig met de toekomst. Yesterday is history, today is a gift and tomorrow is a mystery.

Ik ben dus wonende in Heilo en heb eens de ronde gedaan aan mijn stads mensen om te zien als ik iemand kan vinden die denkt net zoals ik. Ik ben namelijk nogal uniek met mijn denkwijze. Vreemd genoeg waren de meeste net zoals de normale persoon. Zij vinden dat het verleden jou maakt tot datgene wat je vandaag bent.

Ik ben het hier niet mee eens, omdat ik vind dat je mensen in verschillende categorieen zet op basis van hun verleden. Ik bedoel, het is toch niet leuk als je op je date verplicht bent te praten over jouw verleden. Je date zal je direct daarop ook beoordelen. Je kan een tweede date dan zeker wel vergeten.

Ik vind dat je jouw verleden wel in je achterhoofd kan houden. Het herinnert je immers aan de tijden waar je niet meer wilt zijn en het helpt je met allerlei valkuilen. Je lichaam zal ook sneller reageren als je misschien iets wilt doen dat je eerder al geprobeerd hebt en het ging mis. Daarentegen, is het focussen op je verleden wat anders. Je blijft dan met je negatieve gevoelens, je kan maar niet loslaten en in plaats van verder te gaan met je leven blijf je daar vastzitten, terwijl je met alle opgedane ervaringen een heel simpel leven kan leiden. Ben je in therapie, ja dan ben je er wel mee bezig want het heeft een effect op de huidige jouw. Echter, ook daar, met de juiste begeleiding, wordt je voorbereid op een betere toekomst. Ik ben het dus niet eens met de mensen uit Heilo. Mijn verleden maakt wie ik nu ben. Ik verwerk allerlei dingen gewoon op mijn eigen manier. Kortom, het is goed om te onthouden, maar niet om stil te blijven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *